top of page

ПРОЕКТИ

2016/17

АКАДЕМИЯ

Академия за гражданско образование – 2016/2017г.

В рамките на Академия за гражданско образование 2016/2017г., близо 200 ученици от столичните гимназии се запознаха с важни теми като значението на държавата и ролята на нейните институции, изборите, човешките права, свободното слово, престъпленията и наказанията и др. Лекциите бяха водени на достъпен език от млади и амбицирани студенти от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Проектът „Академия за гражданско образование“ даде началото и на видео поредицата „300 секунди право“. Последната е предназначена за по-широка аудитория и достъпна за гледане в канала в YouTube.

Успехът на проекта „Академия за гражданско образование“ (2016/2017) се дължеше на отличната работа на членове на сдружение Праводач и на студентския Клуб на юриста „Теодор Пиперков“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Това подтикна те да се обединят в новосъздаденото сдружение „Академия за гражданско образование“ и да продължат и разширят дейността отвъд пределите на столицата.

Проектът бе организиран с финансовата подкрепа на Институт отворено общество и фондация Микрофонд – София, по програмата за подкрепа на студентски иновации.

"300 секунди право" е видео поредица, в която в рамките на 5 минути (или малко повече) ще се опитаме да ви обясним сложната правна материя на по-достъпен език.

asddsad
asdd
asasdas
rtyrtyrty
ghjgj
gfhfhfhg
dfgdfgdfgfdgf
fghfhfg
fdgdfgdfg
dfgdfgdfgdf
fghfhgfh
1
22
dsfgdfdf
sdffds
300sec
bottom of page